JavaScript is off. Please enable it to view the full site.

Uitreiking RAP naar de Architectuurmaand

lees meer >

New York HerLofts

Dit project bestaat uit 8 gestapelde loftwoningen van elk ca. 100 m2, in het Oude Noorden aan de Herlaerstraat. Het blokje staat op de kop van een bouwblok en sluit de daar aanwezige onderbroken straatwand opnieuw af. De architectuur is stoer uitgevoerd in een bakstenen straatgevel op een gestucte onderplint en verwijst naar omgeving door haar knipoog naar de klassieke detailleringen. Het blok heeft als opvallend kenmerk een stalen vluchtrap aan de voorzijde - straatzijde van het gebouw en herinnert in dezen aan de New Yorkse mid town gebouwen welke eveneens in stoere bakstenen gevel zijn uitgevoerd en deze trappen hebben. De woningen zelf hebben een open en ruime plattegrond waarbinnen de bewoners zelf de indeling konden aangeven. Aan de zuidzijde van het blok opent de gevel zich naar het 300 meter diepe bouwblok waar uitzicht over de volle lengte is. De woningen hebben van vloer tot plafond daar glazen gevels en aanpalende buitenruimten. In contrast naar de robuuste voorgevel architectuur is hier gekozen het gebouw met een stucwerkgevel af te werken.

Naam van het gebouw

New York HerLofts

Opdrachtgever

De Rotterdamse Vastgoed Maatschappij

Architect

Nico Alsemgeest

Bouwer

Gebroeders Verschoor BV

Omschrijving

Nieuw blok met acht loftwoningen sluit aan bij de negentiende-eeuwse context van het Oude Noorden en voegt met stalen vluchttrap een New Yorkse sfeer toe.

Terug naar bouwer: gebroeders verschoor bv Vorige 1 / 1 Volgende Terug naar boven Toon op de kaart 1509 weergaven
Lijst
  1. New York HerLofts

We gebruiken alleen cookies om deze website beter te laten functioneren. Lees meer hierover in onze privacyverklaring. Accepteer / Weiger