JavaScript is off. Please enable it to view the full site.

KPN De Link

Een omvangrijke uitbreiding met openbare en zakelijke functies en een vernieuwing van het interieur hebben het hoofdkantoor van KPN op de Wilhelminapier nieuw leven ingeblazen. Ingegeven door het havenkarakter van de pier is de uitbreiding als een glazen ’terminal’ ontworpen. De gevel flirt met de bestaande pyloon, het glas plooit en kromt om de pyloon en volgt de schuinstand van het element. De stalen constructie en het beton in de ruwbouw zijn tegelijk afbouwelementen die de uitstraling van de uitbreiding versterken. Op de begane grond is een grote entree met openbare functies en zakelijke faciliteiten verrezen, de toren is van een traditioneel kantoorpand omgevormd tot een flexibele en actuele werkplek. In het gebouw is alle comfort en techniek geschikt gemaakt aan de huidige eisen. Het interieurconcept dat V8 heeft voorgesteld richt zich op het nieuwe werken en ontmoeten. Daarbinnen heeft V8 specials ontworpen; de ontvangstbalie en de bibliotheek, beiden volledig gematerialiseerd in Europees eiken. Ook het ontwerp van de verlichtingsarmaturen is van V8. De nieuwe plint zorgt voor de voorheen ontbrekende, uitnodigende entree van de Wilhelminapier die bekend staat om zijn hoogbouw en bouwkundige highlights. Daarmee is afgemaakt wat achttien jaar geleden, door de oorspronkelijke architect Renzo Piano, is bedacht.

Naam van het gebouw

KPN De Link

Opdrachtgever

Real I.S. AG / KPN

Architect

V8 Architects

Bouwer

Dura Vermeer

Omschrijving

Het KPN-gebouw van architect Renzo Piano kreeg op het maaiveld een glazen uitbreiding voor publieke en zakelijke functies, terwijl in de bestaande bouw het interieur werd vernieuwd.

Lijst
  1. KPN De Link
  2. Hefkwartier
  3. Zadkine Technikon
  4. 130Watt
  5. Nabuurschappen en Tuinkamers

We gebruiken alleen cookies om deze website beter te laten functioneren. Lees meer hierover in onze privacyverklaring. Accepteer / Weiger

≈≈≈