JavaScript is off. Please enable it to view the full site.

Uitreiking RAP naar de Architectuurmaand

lees meer >

130Watt

Dit woonblok in Rotterdam Noord grenst aan het water van de Zwaanshals en is omgeven door bebouwing uit verschillende periodes in zeer uiteenlopende stijlen. Voor het blok is een standaardbouwsysteem voor eengezinswoningen toegepast, gedifferentieerd in drie beukmaten met elk een eigen karakteristiek. Er is een rijke set aan variaties tot stand gebracht zodat woningen van verschillende omvang en p rijscategorieën konden worden gerealiseerd. De woningen zijn per type samengebracht in reeksen die samen een afwisselende gevelwand vormen waarin – in aansluiting op bebouwing in de omgeving– metselwerk en lichte betonbanden het beeld bepalen. Binnenin het blok ligt een besloten binnenterrein met tuinen, collectief groen en parkeerplaatsen.

Naam van het gebouw

130Watt

Opdrachtgever

Stichting Havensteder Centrum Noord

Architect

Steenhuis Bukman Architecten

Bouwer

Dura Vermeer

Omschrijving

Woonblok in Rotterdam Noord met een grote differentiatie aan woningen, refereert aan de historische context zonder historiserend te zijn.

Terug naar bouwer: dura vermeer Vorige 1 / 1 Volgende Terug naar boven Toon op de kaart 21906 weergaven
Lijst
  1. KPN De Link
  2. Hefkwartier
  3. Zadkine Technikon
  4. 130Watt
  5. Nabuurschappen en Tuinkamers

We gebruiken alleen cookies om deze website beter te laten functioneren. Lees meer hierover in onze privacyverklaring. Accepteer / Weiger