JavaScript is off. Please enable it to view the full site.

Uitreiking RAP naar de Architectuurmaand

lees meer >

Dakpark

Een morsig rangeerterrein aan de rand van Bospolder-Tussendijken transformeert tot een park bovenop een winkelboulevard. Het is de uitkomst van twee schijnbaar tegengestelde wensen. De eigenaar Havenbedrijf wilde bedrijfsruimtes, terwijl onder buurtbewoners juist grote behoefte was aan een park. Uiteindelijk werd het park in samenspraak met wijkbewoners ontwikkeld door de gemeente, terwijl ontwikkelaar Dura Vermeer de winkelboulevard voor zijn rekening nam: dubbel grondgebruik en een publiek-private samenwerking. Op het dak van de winkelstrip is de architectuur publieke ruimte geworden. Trapsgewijs verheft het park zich boven de wijk en biedt daarmee van twee kanten een interessant perspectief. De wijk heeft een groen uitzicht gekregen, terwijl het park een nieuwe blik op de stad mogelijk maakt. In de lengte wordt het park doorsneden met paden, in de breedte door trap- en waterpartijen. Er is een buurttuin, een kas met restaurant en kruidentuin en een speeltuin met een speciaal ontworpen loge voor beheerder, ouders en kinderen.

Naam van het gebouw

Dakpark

Opdrachtgever

Dura Vermeer Vastgoed Houten, MAB Development Den Haag (retail), Gemeente Rotterdam (park en speeltuinloge)

Architect

Butzelaar Van Son Architecten (retail), Buro Sant en Co, Stadsontwikkeling Rotterdam (park) en Vitibuck Architecten (speeltuinloge)

Bouwer

Dura Vermeer Bouw Rotterdam (retail), Moster de Winter(park en speeltuinloge), Rots Maatwerk (park), Groenendijk PGN Bouw (speeltuinloge)

Omschrijving

Dak van winkelstrip biedt onverwachte perspectieven als veelzijdig park voor de buurt

Terug naar bouwer: dura vermeer bouw rotterdam (retail), moster de winter(park en speeltuinloge), rots maatwerk (park), groenendijk pgn bouw (speeltuinloge) Vorige 1 / 1 Volgende Terug naar boven Toon op de kaart 62008 weergaven
Lijst
  1. Dakpark

We gebruiken alleen cookies om deze website beter te laten functioneren. Lees meer hierover in onze privacyverklaring. Accepteer / Weiger