JavaScript is off. Please enable it to view the full site.

Uitreiking RAP naar de Architectuurmaand

lees meer >

Central Post

Het gebouw stamt uit 1959 en is ontworpen door de architecten E. en H. Kraaijvanger. In het 100 meter lange gebouw werd de postsortering verticaal georganiseerd. In de twee koppen lagen kantoren en daartussen zes sorteervloeren met een vrije hoogte van ruim zes meter en een diepte van ruim dertig meter. De begane grond overbrugt het hoogteverschil tussen straat en spoortalud. Aan de spoorzijde bevindt zich een overdekt laad- en losperron. Er is een aanzienlijke, in de architectuur geïntegreerde, kunstcollectie.
Door de ligging en de ongebruikelijke maatvoering en logistiek was het gebouw moeilijk te hergebruiken. Uiteindelijk is de buitenzijde zoveel mogelijk gerestaureerd terwijl binnen de ruimtelijke karakteristiek van het bestaande gebouw is gevolgd. Daarbij zijn de postsorteermachines vervangen door ingehangen vloeren.

Naam van het gebouw

Central Post

Opdrachtgever, architect of bouwer

Claus en Kaan Architecten

Opdrachtgever

LSI project investment en Central Post CV

Architect

Claus en Kaan Architecten

Bouwer

Dura Vermeer en Oostingh Staalbouw

Omschrijving

Postsorteercentrum met unieke ruimtelijke indeling getransformeerd tot charismatisch bedrijfsverzamelgebouw

Terug naar bouwer: dura vermeer en oostingh staalbouw Vorige 1 / 1 Volgende Terug naar boven Toon op de kaart 63273 weergaven
Lijst
  1. Central Post

We gebruiken alleen cookies om deze website beter te laten functioneren. Lees meer hierover in onze privacyverklaring. Accepteer / Weiger