JavaScript is off. Please enable it to view the full site.

Uitreiking RAP naar de Architectuurmaand

lees meer >

Skatepark Westblaak

Dit nieuwe skatepark in de middenberm van de Westblaak biedt een vloeiend landschap voor skaters, in-liners, steppers en BMX’ers. Nadat de voorbereidingen voor een nieuw skatepark op deze locatie waren vastgelopen, hebben een actieve groep skaters, Het Nieuwe Instituut en de gemeenteraad het proces weer samen op gang gebracht. Skaters en ontwerpers maakten gezamenlijk een nieuw masterplan. De beperkte ruimte leidde ertoe dat de verschillende standaard obstakels zijn samengevoegd tot een vloeiend skatelandschap met nieuwe, onverwachte mogelijkheden. Het gepolijste asfalt, het beton met blauwgekleurde obstakels en de scherp gedefinieerde groenvlakken vormen een lineair stedelijk landschap voor alle Rotterdammers.

Naam van het gebouw

Skatepark Westblaak

Opdrachtgever

Gemeente Rotterdam

Architect

Janne Saario & Marcel Musch

Bouwer

Damiaan Winkelman SkateOn

Omschrijving

Skaters en ontwerpers ontwierpen samen dit vloeiende skatelandschap dat laat zien hoe een doordachte inrichting van restruimtes kan bijdragen aan stedelijke verblijfskwaliteit.

Terug naar bouwer: damiaan winkelman skateon Vorige 1 / 1 Volgende Terug naar boven Toon op de kaart 19389 weergaven
Lijst
  1. Skatepark Westblaak

We gebruiken alleen cookies om deze website beter te laten functioneren. Lees meer hierover in onze privacyverklaring. Accepteer / Weiger