JavaScript is off. Please enable it to view the full site.

Raadzaal Stadhuis Rotterdam

Het Rotterdamse Stadhuis wordt sinds 2009 grondig gerenoveerd. Na eerdere ingrepen waarbij onder meer werkruimtes, vergaderzalen en de trouwzalen werden aangepakt, was nu de raadzaal aan de beurt. De wens was hier een beter werkcomfort te realiseren, klimaatbeheersing te optimaliseren, en audiovisuele installaties beter in te passen. De kwaliteiten van het oorspronkelijke interieur zijn weer zichtbaar gemaakt door toevoegingen uit de jaren zestig te verwijderen en te kiezen voor passende meubilering en stoffering. De beide publiekstribunes hangen weer als twee heldere volumes in de ruimte. De wand achter de collegetafel is grondig gerenoveerd en kreeg een nieuwe stoffen wandbespanning waarachter installaties en luidsprekers zijn weggewerkt. De tafels zijn gerestaureerd waarbij audiovisuele voorzieningen zijn geïntegreerd. Alle stoelen zijn vervangen en op een hoogte gebracht. De acht lichtkronen werden met veel aandacht en zorg hersteld en voorzien van LED-verlichting.

Naam van het gebouw

Raadzaal Stadhuis Rotterdam

Opdrachtgever

Gemeente Rotterdam

Architect

deMunnik-deJong architecten en Merk X

Bouwer

Burgy bouwbedrijf

Omschrijving

Deze renovatie van de Raadzaal maakt de oorspronkelijke kwaliteiten van de ruimte weer zichtbaar, verhoogt het comfort en de uitstraling, en is daarmee een eerbetoon aan stad en bestuur.

Lijst
  1. Raadzaal Stadhuis Rotterdam
  2. Belasting & Douane Museum

We gebruiken alleen cookies om deze website beter te laten functioneren. Lees meer hierover in onze privacyverklaring. Accepteer / Weiger

≈≈≈