JavaScript is off. Please enable it to view the full site.

Belasting & Douane Museum

Twee statige herenhuizen, waaronder een rijksmonument uit de negentiende eeuw, werden samengesmeed tot één museum. De ruimte tussen de beide gebouwen is van glas voorzien om plaats te bieden aan de hoofdentree. De museumzalen bevinden zich, verspreid over vier verdiepingen, in een van de twee gebouwen. Op de bovenste verdieping is een dakopbouw toegevoegd om het noorderlicht de ruimte binnen te laten stromen. Samen met de nieuwe tentoonstellingsruimte op de begane grond creëert deze ingreep vijftig procent meer ruimte. Van het rijksmonument is de bel-etage volledig gerestaureerd. De publiekstoegankelijke salon kan daar gebruikt worden voor presentaties en andere bijeenkomsten. Broekbakema heeft ook het nieuwe vaste meubilair ontworpen, waaronder de balie en een wandmeubel bij de receptie. Een stalen hekwerk verbindt de beide gebouwen met een spreuk van Jules Deelder: De belastingplicht is ons aller recht.

Naam van het gebouw

Belasting & Douane Museum

Opdrachtgever, architect of bouwer

Broekbakema

Opdrachtgever

Rijksgebouwendienst, directie Projecten

Architect

Broekbakema

Bouwer

Burgy Bouwbedrijf

Omschrijving

Twee statige herenhuizen samengesmeed tot elegant museum

Lijst
  1. Raadzaal Stadhuis Rotterdam
  2. Belasting & Douane Museum

We gebruiken alleen cookies om deze website beter te laten functioneren. Lees meer hierover in onze privacyverklaring. Accepteer / Weiger

≈≈≈