JavaScript is off. Please enable it to view the full site.

Uitreiking RAP naar de Architectuurmaand

lees meer >

Herbestemming VOC Zeemagazijn

Urbannerdam en Hulshof Architecten hebben in 2012 het initiatief genomen om het VOC Zeemagazijn te transformeren naar een gemengde bestemming met woningen en werken. Nadat in 2014 met de gemeente overeenstemming werd bereikt over de ontwikkel voorwaarden van dit gemeentelijke eigendom en Rijksmonument is in het voorjaar van 2017 de ontwikkelovereenkomst met de Vereniging van Opdrachtgevers VOC, met de gemeente getekend. Met de gebruikers is het concept voor de transformatie zoals door Hulshof Architecten in samenspraak met de eerste deelnemers is ontworpen verder ingevuld. De grootste ingreep was het verlagen van het platte dak boven een centraal trappenhuis met lift. Daarmee konden voor de bovenwoningen dakterrassen gemaakt worden rondom een nieuwe glazen atrium kap. Door onderandere een nieuwe paalfundering te voorzien van bodemwisselaars kon een duurzaam warmte systeem worden gemaakt. Al met al is het een duurzaam monument geworden met gasloze woningen. In het voorjaar van 2019 zijn 10 woningen en het kantoor van Molenaar@Co. architecten opgeleverd en inmiddels in gebruik genomen.

Naam van het gebouw

Herbestemming VOC Zeemagazijn

Opdrachtgever

Vereniging van Opdrachtgevers VOC

Architect

Hulshof Architecten

Bouwer

Bouwbedrijf Huurman Leiden

Omschrijving

Dit unieke gebouw uit 1672, werd aan de bewoners verkocht voor één euro per deelnemer en op duurzame wijze verbouwd tot tien woningen en een kantoor, voorzien van een dakterras en glazen atriumkap.

Terug naar bouwer: bouwbedrijf huurman leiden Vorige 1 / 1 Volgende Terug naar boven Toon op de kaart 1318 weergaven
Lijst
  1. Herbestemming VOC Zeemagazijn

We gebruiken alleen cookies om deze website beter te laten functioneren. Lees meer hierover in onze privacyverklaring. Accepteer / Weiger