JavaScript is off. Please enable it to view the full site.

Uitreiking RAP naar de Architectuurmaand

lees meer >

Transformatie Coolhaven 96-98

Ziegler | Branderhorst stedenbouw en architectuur is samen met het OT theater sinds mei 2018 gevestigd in een voormalige bedrijfsruimte aan de Coolhaven. Het pand is daarvoor zorgvuldig gestript en getransformeerd tot een lichte open kantoorvloer met respect voor de typische wederopbouw kwaliteiten.

De begane grond van 440 m2 is opgedeeld in een voorruimte met een bibliotheek en workshopruimte. Een maquetteruimte, een vergaderkamer en de keuken zijn in de middenzone gesitueerd. Aan de achterzijde bevindt zich het bureaulandschap. Naast het bureau Ziegler | Branderhorst is er een repetitieruimte en mini-theater met 39 stoelen voor het OT theater, voorheen huurder van het hele pand.
De functionele architectuur van de bestaande ruimte diende als uitgangspunt voor het ontwerp. In de structuur van expressieve balken en kolommen zijn nieuwe ruimtes gecreëerd met maximaal daglicht via daklichten en vier nieuwe puien aan de expeditiestraat. Interne wanden zijn tot 2,40 m gesloten en daarboven met puien open gehouden.

De nieuwe pui aan de straat voegt zich in het straatbeeld door in compositie aan te sluiten bij de wederopbouw stijl. De markante expressie van Oregon Pine hout verbindt de entreepui met de ingrepen in het interieur.

Naam van het gebouw

Transformatie Coolhaven 96-98

Opdrachtgever

Ziegler Branderhorst

Architect

Ziegler Branderhorst

Bouwer

Bouwbedrijf Ernst Abbas

Omschrijving

Wederopbouwpand werd getransformeerd tot een licht werkgebouw met kleinschalig theater en voorzien van een frisse nieuwe pui die refereert aan de historie van het gebouw.

Terug naar bouwer: bouwbedrijf ernst abbas Vorige 1 / 1 Volgende Terug naar boven Toon op de kaart 1390 weergaven
Lijst
  1. Transformatie Coolhaven 96-98

We gebruiken alleen cookies om deze website beter te laten functioneren. Lees meer hierover in onze privacyverklaring. Accepteer / Weiger