JavaScript is off. Please enable it to view the full site.

Uitbreiding Topsportcentrum Rotterdam

Zwarts & Jansma, tevens architect van het oorspronkelijke Topsportcentrum, ontwierp een uitbreiding waarin onderwijs, sport, wedstrijden en topsportevenementen gelijktijdig kunnen plaatsvinden. Hoofdgebruiker, het Albeda College, kan daarmee haar hele opleiding sport en bewegen op deze locatie onderbrengen. De compacte bouwlocatie leidde tot de keuze om functies te stapelen. De sportzalen, waarin geen direct zonlicht gewenst is, liggen telkens binnenin en kantoren en leslokalen zijn rondom gesitueerd. Het schoolplein met semitransparant dak ligt op de bovenste verdieping. De gevel is afgewerkt met lamellen. Deze zijn in het bovenste deel van de gevel voorzien van LED-verlichting. Daar kunnen filmpjes worden vertoond met aankondigen, wedstrijdverslagen of reclameboodschappen.

Naam van het gebouw

Uitbreiding Topsportcentrum Rotterdam

Opdrachtgever, architect of bouwer

Zwarts & Jansma architecten

Opdrachtgever

Albeda College

Architect

Zwarts & Jansma architecten

Bouwer

BAM Utiliteitsbouw

Omschrijving

Geraffineerde zwarte kubus met sportprogramma

Lijst
  1. Uitbreiding Topsportcentrum Rotterdam

We gebruiken alleen cookies om deze website beter te laten functioneren. Lees meer hierover in onze privacyverklaring. Accepteer / Weiger

≈≈≈