JavaScript is off. Please enable it to view the full site.

Apollo Tandheelkunde

De tandartspraktijk in een voormalig bankfiliaal aan de Nieuwe Binnenweg, zocht een moderne en open uitstraling gekoppeld aan een efficiënte bedrijfsvoering. Na verschillende verbouwingen was hier een defensieve plint ontstaan met deels geblindeerde puien en een rommelig woud aan kozijnstijlen. Ook de bovenlichten boven de luifel waren dichtgezet. Voor De tandartspraktijk is de plint open gemaakt en voorzien van grote glazen puien, gevat in hoogglans witte kaders, die als ‘facings’ voor de kozijnen zijn aangebracht. De entree met wachtruimte direct achter de gevel is licht en ruim. Een verlaagd plafond is verwijderd en de bovenlichten zijn weer voorzien van glas. Deze publieke ruimte biedt toegang tot de behandelkamers als tussen gelegen zone met daarachter de artsenruimtes die alleen voor het personeel toegankelijk zijn. Apollo Tandheelkunde draagt bij aan de beleving van de stad op ooghoogte. Het maakt deel uit van een bredere ontwikkeling om fysieke verloedering en programmatische verschraling op de Nieuwe Binnenweg tegen te gaan. Naast het opknappen van gevels en winkelpuien, kreeg ook de buitenruimte een upgrade en werden nieuwe winkels aangetrokken. De shabby winkelstraat van voorheen blijkt nu een aantrekkelijke plek voor diverse stedelijke functies en nieuwe ondernemers.

 

Naam van het gebouw

Apollo Tandheelkunde

Opdrachtgever

Özge en Abdollah Abkhezr

Architect

zoarchitecten & wearearchitects

Bouwer

Ciolina

Omschrijving

Voormalig bankfiliaal werd getransformeerd tot tandartspraktijk met witte, transparante pui die glimlacht naar de buurt.

Terug naar architect: zoarchitecten & wearearchitects Vorige 1 / 1 Volgende Terug naar boven Toon op de kaart 8805 weergaven
Lijst
  1. Apollo Tandheelkunde

We gebruiken alleen cookies om deze website beter te laten functioneren. Lees meer hierover in onze privacyverklaring. Accepteer / Weiger