JavaScript is off. Please enable it to view the full site.

Hogeschool Rotterdam

Dit kantoorgebouw uit 1989 was het hoofdkantoor van energieleverancier Eneco die het pand in 2010 verliet. Een jaar later tekende de Hogeschool Rotterdam een vijftienjarig huurcontract voor het 25.000 vierkante meter omvattend complex. Een transformatie maakte het gebouw geschikt voor onderwijs met plaats voor tweeduizend studenten en duizend man personeel. Belangrijk aspect van de verbouwing is de doorstroming in het gebouw. Het aantal trappenhuizen en liften is uitgebreid en de gangen zijn verbreed. Vanwege constructieve beperkingen kregen de trappenhuizen een lichte constructie en voor de veiligheid is het aantal brandcompartimenten uitgebreid. Ook zijn de installaties aangepast op het intensievere gebruik. Door binnenwanden te verwijderen is een zo open mogelijk leerlandschap gecreëerd. De grotere lokalen bevinden zich op de hogere verdiepingen, evenals een auditorium. Aan de straat kreeg het gebouw een opener karakter. De entreegebieden zijn verplaatst en vergroot.

Naam van het gebouw

Hogeschool Rotterdam

Opdrachtgever, architect of bouwer

Zandbelt&vandenBerg

Opdrachtgever

Credit Suisse

Architect

Zandbelt&vandenBerg

Bouwer

J.P. van Eesteren

Omschrijving

Transformatie van kantoor tot school valt op door zakelijke aanpak

Terug naar architect: zandbelt&vandenberg Vorige 1 / 1 Volgende Terug naar boven Toon op de kaart 52099 weergaven
Lijst
  1. Hogeschool Rotterdam

We gebruiken alleen cookies om deze website beter te laten functioneren. Lees meer hierover in onze privacyverklaring. Accepteer / Weiger