JavaScript is off. Please enable it to view the full site.

Paradijshof

Het Paradijshof bestaat uit 43 stadswoningen gesitueerd rond een groen collectief binnenhof. Het is één van de laatste deelprojecten van het stedenbouwkundig masterplan voor Nieuw Crooswijk van West 8.

Het driehoekige plan is gesitueerd rondom een grote binnentuin met collectieve voorzieningen zoals een moestuin, speelbos en boomgaard. De binnentuin is verlevendigd door hier een extra woning in te bouwen.

De nieuwbouw van HP architecten en Office Winhov is gesitueerd aan twee zijden van de binnentuin en bestaat uit ruime eengezinswoningen die in groepen van drie- en vier zijn ontworpen. De variatie in kapvormen, gevelindelingen en materialisering zorgt voor een levendig architectonisch beeld. Er is, door te kiezen voor baksteenarchitectuur, duidelijk gezocht naar rustige inbedding in de bestaande bebouwing. Extra zorg is besteed aan de aansluiting met de baksteenarchitectuur van de strook bestaande bebouwing langs de Paradijslaan en die van het grote hoekpand “Stoomwasscherrij de Rijzende Zon”.

De verfijnde detaillering en het materiaalgebruik benadrukken de pandsgewijze opbouw van het plan. De architectuur van HP architecten kenmerkt zich door bijzondere baksteendetaillering en erkers. De woningen van Office Winhov hebben veel aandacht voor detail en schaduwwerking.

Het Paradijshof draagt bij aan de ambitie om van Nieuw Crooswijk een levendige, groene stadswijk te maken, met verzorgd vormgegeven straten en architectuur, een gevarieerde bevolkingssamenstelling en een goede balans tussen woningen voor verschillende inkomensklassen.

Naam van het gebouw

Paradijshof

Opdrachtgever

Woonstad Rotterdam

Architect

West 8 (Edzo Bindels), HP architecten, Office Winhov

Bouwer

riz bouw

Omschrijving

Een van de laatste projecten binnen Nieuw Crooswijk is deze woonbuurt van 43 woningen, ontworpen in groepjes van drie en vier woningen met variërende kapvormen, metselwerk en gevelindelingen rond een grote groene binnenhof.

Terug naar architect: west 8 (edzo bindels), hp architecten, office winhov Vorige 1 / 1 Volgende Terug naar boven Toon op de kaart 9427 weergaven
Lijst
  1. Paradijshof

We gebruiken alleen cookies om deze website beter te laten functioneren. Lees meer hierover in onze privacyverklaring. Accepteer / Weiger