JavaScript is off. Please enable it to view the full site.

Vroesenpaviljoen

In het Vroesenpark, een populair wijkpark in Blijdorp, werd een paviljoen gerealiseerd dat horeca en maatschappelijke activiteiten combineert. Het project startte in 2008 met een woningcorporatie als opdrachtgever en een sociaalmaatschappelijke instelling voor de exploitatie. Door de crisis werd het project uiteindelijk een burgerinitiatief met eigen financiering. Als een van de initiatiefnemers en buurtbewoner maakte het architectenbureau niet alleen het ontwerp, maar was het ook betrokken als ontwikkelaar. Het gebouw is ontworpen als groeimodel dat gefaseerd kan worden uitgevoerd. De eerste fase bestaat nu uit een gesloten deel met toiletten en keuken en een open gedeelte met het restaurant en terras. Daar opent het paviljoen zich met hoge puien naar het park met waterpartij. De gewaaierde structuur heeft een hellend groendak.

Naam van het gebouw

Vroesenpaviljoen

Opdrachtgever

Stichting Theeschenkerij Vroesenpark

Architect

Vitibuck Architects

Bouwer

010Bouw

Omschrijving

Dit sympathieke paviljoen dat horeca en maatschappelijke activiteiten toevoegt aan het Vroesenpark is een burgerinitiatief dat in fases kan worden uitgebreid.

Terug naar architect: vitibuck architects Vorige 1 / 1 Volgende Terug naar boven Toon op de kaart 22574 weergaven
Lijst
  1. Vroesenpaviljoen

We gebruiken alleen cookies om deze website beter te laten functioneren. Lees meer hierover in onze privacyverklaring. Accepteer / Weiger