JavaScript is off. Please enable it to view the full site.

SkilledIn office

Skilledin Office is het eerste door robots gefabriceerde gebouw van Nederland. Het gebouw van 130 vierkante meter omvat kantoor, presentatieruimte en trainingscentrum van opdrachtgever Skilledin, specialist in trainingen in de industrie. Evenals de ontwerper is Skilledin huurder van een (indoor) kavel in het Innovation Dock. Het gebouw heeft een houten dak bestaande uit 225 unieke houten elementen die ruim acht meter overspannen. Het gewelf rijst op uit een decentraal geplaatste kolom overvloeiend in het dak. Basis voor dit gewelf zijn digitale formfinding technieken. Het resultaat is een dubbel gekromde vorm, vertaald naar driehoekige houten panelen die met vingerverbindingen. Instructies voor het robotgestuurde fabricageproces zijn rechtstreeks vanuit het digitale model gegenereerd. Zo konden allerlei complexe bewerkingen in korte tijd worden voorbereid.

Naam van het gebouw

SkilledIn office

Opdrachtgever

Port of Rotterdam

Architect

Studio RAP

Bouwer

Studio RAP

Omschrijving

Op het RDM Innovation Dock verrees het eerste Nederlandse gebouw dat met robots werd gefabriceerd. Dit opent het vizier voor de waarde van technologische vernieuwing in de architectuur.

Terug naar architect: studio rap Vorige 1 / 1 Volgende Terug naar boven Toon op de kaart 19857 weergaven
Lijst
  1. SkilledIn office

We gebruiken alleen cookies om deze website beter te laten functioneren. Lees meer hierover in onze privacyverklaring. Accepteer / Weiger