JavaScript is off. Please enable it to view the full site.

Huis aan de Maas

Op de kop van de Müllerpier, vlakbij het Lloydkwartier en de Euromast, is in het kader van het zelfbouw project Create@Müllerpier een stoer en open gezinshuis gebouwd op een prachtlocatie aan de Maas met vrij uitzicht over het water.

Op basis van een kavelpaspoort opgesteld door supervisor KCAP, waarbij onder andere een inpandige garage voor 2 auto’s als voorwaarde werd gesteld, is een split-level woning ontworpen die zich zoveel mogelijk richt op de Maas en de kade.

Direct aan de voortuin grenst de tuinkamer die via brede, witte tribunetrappen in verbinding staat met de keuken, de woonkamer en het atelier. Het atelier grenst op haar beurt weer aan een groene daktuin (in wording). Zowel vanaf de eettafel in de keuken, de bank in de woonkamer als de werktafel in het atelier is er spectaculair zicht op de voorbij varende schepen.

Voorbij de atelier ruimte overspant een massief stalen trap de woning in de dwarsrichting en wordt de woning meer privé: hier bevinden zich de slaapkamers en de badkamers. De doorvalbeveiliging wordt aan een zijde gewaarborgd door RVS staalkabels langs de trap die in 1x de hoogte overbruggen van het atelier tot de bovenste verdieping: de toegang naar de verdiept liggende groene daktuin (in wording) met volop uitzicht, maar waar de wind geen vrij spel heeft.

Door het open ontwerp van de stalen trap, de split-level die hier doorgezet wordt en de transparante doorvalbeveiliging, blijven in het bovenste deel van het huis eindeloos veel zichtlijnen bestaan.
Ook in de privé vertrekken is zicht op de Maas uitgangspunt gebleven. De slaapkamers aan de voorzijde hebben grote ramen aan de Maaszijde en vanuit het bad kan men cruise-schepen voorbij zien varen. Zelfs vanuit de kinderkamer en de badkamer aan de achterzijde van de woning blijft het water zichtbaar … zij het dat medewerking verleend moet worden door een ander gezinslid om een kamerdeur open te zetten.

De grote vensters in het huis bieden uitzicht naar buiten, maar laten ook veel licht naar binnen. Door de schoorsteenwerking van de vide met de open stalen trap kan de warmte echter makkelijk weg en wordt het nooit te warm in de woning. De groene daktuinen die binnenkort op de dakterrassen worden aangelegd maken het binnenklimaat nog prettiger en zorgen voor een waterbuffering op het dak.

De gebruikte materialen in de woning zijn puur: de basis is wit en het beton is in zicht gelaten. De trappen zijn of wit of van massief, blank gelakt staal. Alle natte ruimtes zijn met verschillende kleuren Bisazza tegels betegeld, maar omdat deze ruimtes zich (meestal) achter gesloten, witte deuren bevinden wordt het nooit te druk. Kasten zijn op maat gemaakt voor het huis en uitgevoerd in pools grenen of door en door gekleurd MDF.

Naam van het gebouw

Huis aan de Maas

Opdrachtgever

Particulier

Architect

Studio Marco Vermeulen & Studio Joyce Langezaal

Bouwer

Bouwkundig adviseur: 01-10 Architecten | Bouw: VHR Bouw, Rotterdam | Interieurbouw: Ode aan de Vloer / M. vander Meer en Zoon / Bart Cuppens / Verberne bouw + meubel / Aad Jongkind

Omschrijving

Ontwerpers bouwden hun eigen luchtige en ruime split-level woning op de kop van de Müllerpier, met een beeldbepalende stalen trap in het hart en riant uitzicht over de Maas.

Lijst
  1. Huis aan de Maas

We gebruiken alleen cookies om deze website beter te laten functioneren. Lees meer hierover in onze privacyverklaring. Accepteer / Weiger

≈≈≈