JavaScript is off. Please enable it to view the full site.

woonhuis Ralph en Petra

Deze vrijstaande woning in privaat opdrachtgeverschap biedt licht, ruimte, lucht en groen. De oriëntatie volgt de basisprincipes van energiezuinig bouwen met verblijfsruimten aan de zonzijde, georiënteerd op de tuin. De noordzijde van de woning is gesloten en bevat de technische ruimte, toiletten, inloopkasten en een entree. Door de uitgekiende situering van slaapkamer en patio dringt vanuit het oosten wel de ochtendzon de slaapkamer binnen, maar niet het stadsgeluid. De combinatie van patio met naastgelegen vide levert lange diagonale zichtlijnen zodat vanuit de eetkamer de boomtoppen zichtbaar zijn die oplichten in de avondzon. De beplanting op de patio van de eerste verdieping is zichtbaar vanuit de zitruimte op de begane grond. De houten gevel is een open, ventilerend systeem wat ook bijdraagt aan de levensduur van het hout. De draagconstructie bestaat uit massief kruislaagshout, een flexibel bouwsysteem uit Duitsland dat niet alleen duurzaam is maar ook gunstige effecten heeft op vochthuishouding en akoestiek. Zonneboiler, warmtepomp en ventilatie met warmteterugwinning zorgen voor verwarming en warm tapwater en de woning is thermisch bovengemiddeld geïsoleerd. De woning is zorgvuldig en met oog voor detail ontwikkeld. Binnendeuren zijn kozijnloos, de fietsenberging is tevens tuinverlichting en de brievenbus komt uit in de keukenkast.

Naam van het gebouw

woonhuis Ralph en Petra

Opdrachtgever

Ralph Doggen en Petra de Boks

Architect

Ralph Doggen

Bouwer

Bouw- en Aannemingsbedrijf Ernst Abbas

Omschrijving

Dit slimme en duurzame woonhuis uit massief kruislaagshout staat op het Leonidasterrein.

Terug naar architect: ralph doggen Vorige 1 / 1 Volgende Terug naar boven Toon op de kaart 9695 weergaven
Lijst
  1. woonhuis Ralph en Petra

We gebruiken alleen cookies om deze website beter te laten functioneren. Lees meer hierover in onze privacyverklaring. Accepteer / Weiger