JavaScript is off. Please enable it to view the full site.

Polak Building

Dit gebouw biedt een veelzijdige onderwijsomgeving op de vernieuwde campus van de Erasmusuniversiteit. De transparante gevels zorgen voor ruime daglichttoetreding en een natuurlijke verbinding met de campus, nog versterkt door de glazen plint met publieke functies. Het centrale atrium volgt de vorm van een omgekeerde piramide zodat daglicht ook in het hart van het gebouw tot op de begane grond kan binnentreden. Hier ligt een veelzijdig studielandschap met trappen en open verdiepingen dat toegang biedt tot de collegezalen op de eerste verdieping en een rustige omgeving om individueel of in kleine groepen te werken op de verdiepingen erboven. De gevels zijn voorzien van lamellen die per windrichting in diepte verschillen. Ze laten daglicht binnen en weren direct zonlicht en een teveel aan zonnewarmte. Ook zorgen ze voor schaduwwerking en laten ze frisse lucht binnen, wat natuurlijke ventilatie in het hele gebouw mogelijk maakt. In de glazen kap van het atrium zijn zonnecellen verwerkt en het gebouw beschikt over een installatie voor warmtekoudeopslag.

Naam van het gebouw

Polak Building

Opdrachtgever

Erasmus Universiteit Rotterdam, Erasmus Facilitair bedrijf

Architect

Paul de Ruiter Architects

Bouwer

SMT Bouw

Omschrijving

Studiecentrum Erasmus Campus

Lijst
  1. Hogeschool Rotterdam Business School
  2. Polak Building

We gebruiken alleen cookies om deze website beter te laten functioneren. Lees meer hierover in onze privacyverklaring. Accepteer / Weiger

≈≈≈