JavaScript is off. Please enable it to view the full site.

WHL16

Op een van de vrije kavels aan het Kaappark op Katendrecht werd in particulier opdrachtgeverschap dit woonhuis op maat gebouwd. Het gebouw heeft een bakstenen basement waarin een atelier met grote ramen op de tuin is ondergebracht. Daarbovenop staat het huis als een abstracte witte doos met gevels van polycarbonaat. Het materiaal is deels als gevelbekleding gebruikt, deels als lichtdoorlatend materiaal waardoor overdag diffuus daglicht binnenvalt en het huis ’s avonds werkt als een lantaren. Afgezien van de bovenste verdieping heeft het huis geen traditionele kamers. Door de combinatie van looproutes, schuifwanden en zorgvuldige gepositioneerde ramen ontstaat een binnenwereld met afwisselende sferen, gradaties in privacy en lichtinval. De entree bevindt zich op de entresol, bereikbaar via een buitentrap.

Naam van het gebouw

WHL16

Opdrachtgever

Katinka Lampe & Kees Liekens

Architect

ONSIA architectuur

Bouwer

Aannemersbedrijf Van Alphen

Omschrijving

Woonhuis

Terug naar architect: onsia architectuur Vorige 1 / 1 Volgende Terug naar boven Toon op de kaart 14377 weergaven
Lijst
  1. WHL16

We gebruiken alleen cookies om deze website beter te laten functioneren. Lees meer hierover in onze privacyverklaring. Accepteer / Weiger