JavaScript is off. Please enable it to view the full site.

Woonhuis Ates-Mobach

Voor de familie Ates-Mobach is een duurzame vrijstaande woning gebouwd aan de rand van de Leonidas-locatie. Het L-vormige woonhuis staat met de entreegevel langs de Cornelis Dalenstraat in de uiterste hoek van de vierkante kavel. Aan de zuidzijde ontstaat hierdoor een ruime tuin met terras.

Het hoofdvolume van Woonhuis Ates-Mobach is opgetrokken in prefab houtskeletbouw(FSC), bekleed met donker-grijze houten delen (Lariks). De uitbouwen boven de entree en aan de woonkamer met balkon en buitentrap dragen bij aan de dynamiek en geleding van het volume.

De gevel heeft een strakke structuur van smalle verticale aluminium kozijnen en horizontale waterslagen. Dit ritme wordt doorbroken door uitzicht op het terras en uitzicht op de groenstrook. Van dichtbij valt op dat de breedte van de houten geveldelen variëren. Ook is de houtnerf en bevestiging zichtbaar gebleven. Zo blijft het Woonhuis Ates-Mobach op verschillende schaalniveaus boeien.

Naar uitdrukkelijke wens van de opdrachtgever werd het interieur prikkelarm gehouden, zonder kil te worden. Er is alleen voor hout (berken) gekozen bij de trap en de kastenwand.

Het Woonhuis Ates-Mobach scoort zeer goed op alle onderdelen van de Gebouw Prestatie Rapportage (7,5 GPR); waarmee energieverbruik, milieubelasting, gezondheid, gebruikskwaliteit en toekomstwaarde van het woonhuis wordt gewaardeerd.

Het Woonhuis Ates-Mobach is klaar voor de toekomst, zonder dat dit zichtbaar is. Zo wordt de verwarming geregeld door warmte koude opslag in de bodem, zodat in de zomer ook gekoeld kan worden. De ventilatie van het binnenklimaat heeft warmte terugwinning. De zonnepanelen worden uit het zicht gehouden door de hogere dakrand en het hemelwater wordt in een ondergrondse ton opgevangen voor gebruik in de tuin.

Naam van het gebouw

Woonhuis Ates-Mobach

Opdrachtgever

Mevr. Ates-Mobach en Dhr. Mobach

Architect

MK Architecten

Bouwer

Aannemingsbedrijf De Hek bv

Omschrijving

De donkergrijze larikshouten gevel benadrukt de contouren van dit introverte woonhuis waar de soberheid en rechtlijnigheid van buiten, binnen zijn doorgezet.

Lijst
  1. Woonhuis Ates-Mobach

We gebruiken alleen cookies om deze website beter te laten functioneren. Lees meer hierover in onze privacyverklaring. Accepteer / Weiger

≈≈≈