JavaScript is off. Please enable it to view the full site.

De Brandaris

Dit karakteristieke kerkgebouw uit 1934 werd intern getransformeerd tot een multifunctionele accommodatie. Daarbij bleef de monumentale buitenzijde behouden. De nieuwbouw is als zelfstandig volume in het bestaande gebouw geplaatst. In de ruimte tussen oud- en nieuwbouw zijn historische elementen zoals gebrandschilderde en glas-in-loodramen behouden gebleven. Ook de locatie van de voormalige kerkzaalvloer en banken is zichtbaar gebleven. Het hout van de kerkbanken is hergebruikt in de traptreden en vloeren. Met het nieuw toegevoegde volume van drie verdiepingen is het gebruiksoppervlak verdrievoudigd. Dat bestaat nu uit de kerkzaal van 450 zitplaatsen, een riante foyer op de tussenverdieping en negen bijzalen in het basement aan de achterzijde. Het gebouw is energiezuinig ingericht. Het wordt verwarmd middels één kleine cv-ketel en de inzet van een ventilatiesysteem met warmtewiel. De Brandaris wordt gebruikt voor kerkelijke en maatschappelijke activiteiten.

Naam van het gebouw

De Brandaris

Opdrachtgever, architect of bouwer

LAM Architects en Bouwman Architectuur

Opdrachtgever

Evangelische gemeente De Brandaris

Architect

LAM Architects en Bouwman Architectuur

Bouwer

Voskuijl Bouw

Omschrijving

Jaren dertig kerk krijgt nieuwe toekomst met meer ruimte, meer gebruiksmogelijkheden en behoud van uitstraling

Lijst
  1. De Brandaris

We gebruiken alleen cookies om deze website beter te laten functioneren. Lees meer hierover in onze privacyverklaring. Accepteer / Weiger

≈≈≈