JavaScript is off. Please enable it to view the full site.

Work Home - Play Home

Work Home Play Home is ons eigen woon-werkhuis in het centrum van Rotterdam: een kleurrijk en speels interieur dat is ontworpen voor het dagelijks leven van volwassenen en kinderen. Voorop in het ontwerpproces stond dat het huis alle mogelijke vormen van gebruik aan moet kunnen, tegelijkertijd. Zonder in alle multifunctionaliteit aan karakter in te boeten. Daarnaast wilden we een vrolijk kleurrijk huis maken met een eigen gezicht.

De woning van 3 lagen heeft per verdieping een andere functie. Wonen op de begane grond aan de tuin, slapen op de meer gesloten eerste verdieping en werken en logeren op de als open loft ingedeelde tweede verdieping. Een aantal strategisch geplaatste schuifdeuren zorgt voor ruimtelijkheid en privacy wanneer nodig.

Door gebruik te maken van karakteristieke materialen en uitgesproken kleuren en texturen ontstaat er een frisse, stimulerende omgeving met een eigen karakter, per verdieping verschillend. Blank essenhout, gecarameliseerde bamboe, oranje, blauw, paars en rood Valchromat, blauw met oranje terrazzo, wit graniet, diverse gekleurde tegels en gekleurde wanden en gordijnen zorgen voor contrastrijke ontmoetingen en definiëren ruimtes in het grotere geheel. Onafgewerkt beton, eikenhout en de non-kleur grijs hebben we uit ons palet verbannen, zwart is alleen toegepast in de deurgrepen.


We hebben ons uitgedaagd om een bijzondere woning te maken in een vrij standaard nieuwbouwcasco. In het aankoop- en bouwproces was ruimte voor individuele koperswensen, die ten volle zijn benut. De trappositie, leidingschachten en installatieruimte lagen vast. Daaromheen is de plattegrond op diverse punten aangepast, om meer te bieden dan wat standaard was voorzien. Verschillende kleuren en texturen zorgen voor diverse sferen, bijeengehouden door de bijzondere blauwe trap.

Naam van het gebouw

Work Home - Play Home

Opdrachtgever

particulier

Architect

LAGADO architects

Bouwer

zelfbouw, HuisHout kastfronten en maatwerkmeubelen

Omschrijving

Architectenkoppel ontwierp hun eigen woonhuis in een standaard nieuwbouwcasco, een kleurrijk en speels woon- en leefdomein voor grote en kleine mensen.

Terug naar architect: lagado architects Vorige 1 / 1 Volgende Terug naar boven Toon op de kaart 1082 weergaven
Lijst
  1. Chinny Lijnbaan
  2. Calvin Klein Lijnbaan
  3. Work Home - Play Home

We gebruiken alleen cookies om deze website beter te laten functioneren. Lees meer hierover in onze privacyverklaring. Accepteer / Weiger