JavaScript is off. Please enable it to view the full site.

Dock21

Dock21 maakt deel uit van een tweelingblok met het Ibis Hotel. Het is gelegen op het Wijnhaveneiland direct naast de Red Apple, een gebouw van KCAP uit 2009. Wijnhaveneiland heeft de afgelopen jaren een stedelijke vernieuwing ondergaan op basis van een dynamisch transformatiemodel. Bebouwingsregels zorgen daarbij voor een evenwicht tussen oud- en nieuwbouw en voldoende uitzicht en daglichttoetreding in het gehele gebied. Samen met de Red Apple vormen hotel en appartementen het blok op de punt van het eiland met uitzicht op de Oude Haven. Het appartementenblok heeft een open, glazen gevel waarmee zowel het prachtige uitzicht op de haven, als de bedrijvigheid op de kades kamerbreed de woningen worden binnengetrokken. ’s Avonds werkt het gebouw als een feestelijke lichtarmatuur aan de kade. Door het gebruik van natuursteen sluit de sokkel aan bij de kade. Deze heeft een transparant karakter en biedt veel interactie tussen binnen en buiten. Constructief staat het complex met een staalskelet op de bestaande kelderstructuur van een gesloopt gebouw. Deze kelder wordt gebruikt als ondergrondse parkeergarage.

Naam van het gebouw

Dock21

Opdrachtgever

JP van Eesteren

Architect

KCAP Architects&Planners

Omschrijving

Tweelingblok met hotel en appartementencomplex. Frisse verschijning in binnenstedelijk ontwikkelingsgebied aan de Wijnhaven.

Terug naar architect: kcap architects&planners Vorige 1 / 1 Volgende Terug naar boven Toon op de kaart 23979 weergaven
Lijst
  1. Dock21

We gebruiken alleen cookies om deze website beter te laten functioneren. Lees meer hierover in onze privacyverklaring. Accepteer / Weiger