JavaScript is off. Please enable it to view the full site.

Voorleespaviljoen

Dit opvallende (voor)leespaviljoen staat in speeltuin de Feijenoordse Middenstip. De organisatie van de speeltuin wil kinderen en hun ouders stimuleren op het gebied van taal en lezen. Het (Voor)leespaviljoen biedt een rustige en besloten plek om een boek te lezen of voor te lezen. Het is opgebouwd uit oude polyester voedersilo’s afkomstig van een geitenboer. Een cilindrische en een kubusvormige silo zijn verzaagd en met een nieuwe polyester laag naadloos aan elkaar verbonden. Bovenop is een trechter geplaatst voor de opvang van regenwater ten behoeve van de moestuin. Binnen biedt het paviljoen een intieme ruimte waar daglicht binnenvalt via hergebruikte wasmachineraampjes. De rechte delen van bankjes en wanden kregen een bekleding van vurenhout. De rondlopende delen zijn bekleed met vilt van Rotterdamse schapen, vervaardigd door sociale onderneming De Viltmannen.

Naam van het gebouw

Voorleespaviljoen

Opdrachtgever

Stichting Speeltuin de Feijenoordse Middenstip

Architect

Iris de Kievith

Bouwer

MUD-projects / Boris Duijneveld, Clara Froger Dutch Design i.s.m. De Viltmannen

Omschrijving

Voorleespaviljoen als uitnodigende retraite

Lijst
  1. Voorleespaviljoen

We gebruiken alleen cookies om deze website beter te laten functioneren. Lees meer hierover in onze privacyverklaring. Accepteer / Weiger

≈≈≈