JavaScript is off. Please enable it to view the full site.

Woonstudio Franz Ziegler

Dit voormalige catechisatielokaal staat tegenover de Grote Kerk in de schilderachtige oude dorpskern van Overschie. Het is gelegen aan een rondlopende straat met aan de achterzijde uitzicht op het groen. Franz Ziegler transformeerde het gebouwtje tot woonstudio en ontsloot zo het volle potentieel van architectuur en locatie. Na verwijdering van het verlaagde plafond kwam een prachtige houten spantenkap tevoorschijn. Het bestaande vloerhout is opnieuw gebruikt voor bekleding van de trap en van de wanden in de slaap- en badruimte. Aan de achterzijde is een nieuwe pui aangebracht die de woonruimte volop van daglicht voorziet en het zicht opent op de tuin en de lucht. Een specialist op het gebied van theaterverlichting ontwierp voor deze woning het lichtplan dat de ruimte ‘s avonds dramatiseert en sfeer geeft.

Naam van het gebouw

Woonstudio Franz Ziegler

Opdrachtgever, architect of bouwer

Franz Ziegler

Opdrachtgever

Franz Ziegler

Architect

Franz Ziegler

Bouwer

Bouw- en aannemingsbedrijf Ernst Abbas

Omschrijving

Voormalig catechisatielokaal wordt sfeervolle woning met licht als belangrijkste thema

Lijst
  1. Woonstudio Franz Ziegler
  2. VV Hilligersberg

We gebruiken alleen cookies om deze website beter te laten functioneren. Lees meer hierover in onze privacyverklaring. Accepteer / Weiger

≈≈≈