JavaScript is off. Please enable it to view the full site.

At Home

Dit woonhuis, tot stand gekomen in privaat opdrachtgeverschap, staat op het Leonidasterrein. Het ontwerp toont een stelsel van vier volumes uit verschillende materialen die elkaar doorsnijden. Zo ontstaat een variatie aan ruimtes, met overstekken en niveauverschillen waar het huiselijk leven zich afspeelt, zowel binnen als buiten. Hobby- en slaapkamers bevinden zich in een overstekend volume, bekleed met thermowood. Het transparante volume bevat de woonruimtes en het volume uit Cortenstaal biedt ruimte aan de keuken en eetkamer. Circulatie is ondergebracht in het volume bekleed met grijze steen. Op de snijpunten liggen tussenruimtes en hoekjes. Buiten ontstaat daarmee een overdekt terras om ook bij regen droog buiten te zitten. De volumes zijn gepositioneerd op basis van de stand van de zon gedurende de dag, zodanig dat dit bijdraagt aan het microklimaat binnen. Het huis wordt op natuurlijke wijze geventileerd door de strategische plaatsing van de vensters en ventilatieroosters en is voorzien van een geothermische warmtepomp.

Naam van het gebouw

At Home

Opdrachtgever, architect of bouwer

ExS Architects

Opdrachtgever

M. Benschop, L. Bosschaart

Architect

ExS Architects

Bouwer

WandS (huis), Van Schie (fundering)

Omschrijving

Vier in elkaar grijpende volumes leveren een rijkdom aan ruimtes op in dit private woonhuis

Lijst
  1. At Home

We gebruiken alleen cookies om deze website beter te laten functioneren. Lees meer hierover in onze privacyverklaring. Accepteer / Weiger

≈≈≈