JavaScript is off. Please enable it to view the full site.

Zorgboulevard Rotterdam

Het Maasstad Ziekenhuis en het masterplan voor de zorgboulevard werden ontworpen door Wiegerinck. De Medimall is een ontwerp van EGM architecten.

De zorgboulevard vormt een nieuw, levendig stuk stad waarin het ziekenhuis wordt gecombineerd met zorggerelateerde en commerciële functies. Het ziekenhuis is opgebouwd uit een reeks onderling verbonden bouwvolumes (dubbele kamstructuur) met tussengelegen groene patio’s.

De tegenovergelegen Medimall bestaat uit vijf verbonden bouwvolumes. Hier zijn diverse functies gevestigd zoals een zorghotel, revalidatiecentrum, psychiatrisch centrum, huisartsenpost, kantoren, restaurants en winkels.

Tussen de Medimall en het ziekenhuis ligt een voetgangersstraat met winkels en horeca. Door de consequente toepassing van baksteen en de coherente vormgeving vormt het complex een aangenaam samenhangend geheel.

Naam van het gebouw

Zorgboulevard Rotterdam

Opdrachtgever, architect of bouwer

EGM architecten (Medimall) en Wiegerinck (Maasstad Ziekenhuis)

Opdrachtgever

MCRZ Rijnmond

Architect

EGM architecten (Medimall) en Wiegerinck (Maasstad Ziekenhuis)

Bouwer

Ballast Nedam en ULC Groep; Ballast Nedam en BAM

Omschrijving

Levendig stuk stad met ziekenhuis en zorggerelateerde functies

Terug naar architect: egm architecten (medimall) en wiegerinck (maasstad ziekenhuis) Vorige 1 / 1 Volgende Terug naar boven Toon op de kaart 44952 weergaven
Lijst
  1. Zorgboulevard Rotterdam

We gebruiken alleen cookies om deze website beter te laten functioneren. Lees meer hierover in onze privacyverklaring. Accepteer / Weiger