JavaScript is off. Please enable it to view the full site.

Parksite

Een voormalige ambulancegarage in Rotterdam Noord grenst aan een verborgen park. Door de gesloten muur aan de parkzijde te vervangen door een groot raam, krijgt de woning een directe relatie met het groen. De woning bevat een woonkeuken, woonkamer, drie slaapkamers met twee badkamers en twee bergingen. Door een ‘dug-out’ in het midden van de woning te maken, ontstaat genoeg hoogte om een extra verdieping te plaatsen voor de slaapkamers met de badkamers. Deze vrijhangende lichtdoos vormt het centrale punt in de woning. De op maat gemaakte keuken en trap, afgewerkt in fel oranje polyurethaan, verbinden de ‘dug-out’ met de entree aan de straatzijde en de grote woonkamer met terras aan de parkzijde.

Naam van het gebouw

Parksite

Opdrachtgever, architect of bouwer

Doepel Strijkers Architects i.s.m. LEX-Architecten BNA

Opdrachtgever

Maarten Laupman en Simone Rots

Architect

Doepel Strijkers Architects i.s.m. LEX-Architecten BNA

Bouwer

H. van der Sluis & Zonen

Omschrijving

Ambulancegarage wordt royaal woonhuis met leefkuil en uitzicht op verborgen park

Lijst
  1. Parksite

We gebruiken alleen cookies om deze website beter te laten functioneren. Lees meer hierover in onze privacyverklaring. Accepteer / Weiger

≈≈≈