JavaScript is off. Please enable it to view the full site.

Woonhuis Dalmeijer

‘Natuurlijk Wonen’ Leonidas is een duurzame woonwijk met een groen, kleinschalig karakter. Het all- electric woonhuis van de familie Dalmeijer zet naast duurzaamheid in op ruimtelijkheid en een goede balans tussen open en gesloten. Er is veel glas en openheid richting tuin door grote glazen puien en er is beschutting en privacy naar de straat. Op de meest karakteristieke plek, de hoek, opent de straatgevel zich en treedt de buitenwereld binnen door een glazen entreehal en een royaal hoekraam.

De begane grond is een open ruimte met een woon- en eetkamergedeelte in de ene vleugel en een leefkeuken met een speelruimte in de andere. Alle overgangen tussen binnen en buiten zijn zorgvuldig ontworpen. Vanaf de straat markeert een royale luifel de entree en aan de tuinzijde bevinden zich verschillende grote kolomloze overstekken en doorlopende terrassen. Een bijzondere oplossing vormt de overdekte buitenberging die in het volume is geïntegreerd. Het woonhuis heeft een opbouw in staalframebouw. De begane grond gevel is afgewerkt met houten latten, de bovenverdieping heeft stucwerk. Een lucht-water warmtepomp, vloerverwarming, 14 zonnepanelen, wtw en een goede luchtdichte isolatieschil zorgen ervoor dat de woning vrijwel geen energie gebruikt.

Adres: Piet Knoppertstraat 14, 3063NV Rotterdam

Naam van het gebouw

Woonhuis Dalmeijer

Opdrachtgever

Familie Dalmeijer

Architect

Bureau Oudenaarde

Bouwer

Van Herk Bouw

Omschrijving

L-vormige woonhuis voegt zich zorgvuldig op hoekperceel met een rijkdom aan nuances in de overgangen tussen binnen en buiten, zoals een overkapt terras en een onderdoorgang.

Lijst
  1. Woonhuis Dalmeijer

We gebruiken alleen cookies om deze website beter te laten functioneren. Lees meer hierover in onze privacyverklaring. Accepteer / Weiger

≈≈≈