JavaScript is off. Please enable it to view the full site.

Rotterdam, Aegidiusstraat

Toelichting

Het project Aegidiusstraat biedt 12 ruime eengezinswoningen die allen gelegen zijn op steenworp afstand van de Kralingse plas, het Kralingse bos en het bruisende centrum van Rotterdam. Dat is wonen op een unieke locatie.

Er is gekozen om statige eengezinswoningen met een rijke architectuur toe te passen. De woningen hebben een uitgesproken architectuur, waarbij in de gemetselde gevels diverse elementen en details van de oorspronkelijke bebouwing worden verwerkt. Op deze manier ontstaat een klassieke, met een goede aansluiting op de bestaande bebouwing in de wijk.

Door de diepte van de kavels en het ontbreken van een ‘achterom’ zijn de woningen bijzonder breed (ca. 6,6 m breed). Dit zorgt voor een zeer ruime woonkamer en veel lichtinval. Via de ruime entree wordt zowel de open keuken aan de voorzijde van de woning alsmede de royale woonkamer aan de tuin ontsloten. In deze woonkamer komt de enorme breedte van de woning goed tot zijn recht.
De openslaande tuindeuren zorgen voor een optimale beleving van de tuin. In de voorgevel wordt naast de voordeur een berging gerealiseerd voor onder andere fietsen.
Bewust is ervoor gekozen geen voortuinen te realiseren, maar de voordeur direct aan de stoep te maken. De woning heeft wel een brede achtertuin. De 1e verdieping van de woning telt drie grote slaapkamers en een badkamer, waarbij diverse indelingen mogelijk zijn. De 2e verdieping biedt nog eens ruimte om bijvoorbeeld een extra slaapkamer(s) te realiseren.

Consumentgericht ontwikkelen en keuzevrijheid zijn speerpunten van het project. Er is zoveel mogelijk ingespeeld op de individuele behoefte van de bewoners.
Al vanaf het eerste moment van de ontwikkeling zijn de consumenten betrokken bij het project. De mate van zeggenschap is relatief groot en de consument kan niet alleen kiezen uit tal van opties (zoals dakkapel of een uitbouw), maar ook bijvoorbeeld in de indeling van de woning.

 

Naam van het gebouw

Rotterdam, Aegidiusstraat

Opdrachtgever

ABB

Architect

Alexander Nowotny

Omschrijving

12 Stadswoningen Rotterdam, Aegidiusstraat

Terug naar architect: alexander nowotny Vorige 1 / 1 Volgende Terug naar boven Toon op de kaart 9368 weergaven
Lijst
  1. Rotterdam, Aegidiusstraat

We gebruiken alleen cookies om deze website beter te laten functioneren. Lees meer hierover in onze privacyverklaring. Accepteer / Weiger