JavaScript is off. Please enable it to view the full site.

Juryselectie Rotterdamse Architectuurprijs 2022 in beeld

Projecten Rotterdamse Architectuurprijs 2022 in beeld gebracht: breng je stem uit en maak kennis met de gebouwen!

Welk Rotterdamse gebouw verdient de publieksprijs? De tien kanshebbers voor de jaarlijkse Rotterdam Architectuur Prijs zijn bekend, breng hier je stem uit! Van 6 mei tot en met 6 juni kan iedereen stemmen op de 10 gebouwen uit de juryselectie. Het project met de meeste stemmen ontvangt de publieksprijs uit handen van het stadsbestuur. Ook de beste stemmotivatie ontvangt een prijs en de meest aansprekende inzenders worden uitgenodigd om de prijsuitreiking bij te wonen. Bekijk hieronder de serie van OPEN Rotterdam waarin je kennismaakt met de 10 geselecteerde projecten.

Beheercoöperatie W1555
Kunstenaarsinitiatief voor gebruik van vervallen woningen mondde uit in coöperatief woonproject waarin duurzaamheid, lage kosten en zelfbeheer centraal staan.

CBS de Sleutel
Woonstad was opdrachtgever voor dit schoolgebouw dat met zijn ambachtelijke uitstraling en ruimte voor ontmoeting een bijdrage levert aan de wijk.

De Groene Kaap
Nieuw stedelijk woongebied op Katendrecht stapelt parkeren, wonen en groen in ontspannen omgeving waarin ontmoeting en groen centraal staan.

  

Depot Boijmans van Beuningen
Publiek toegankelijk museumdepot achter spiegelende gevel biedt labyrintisch  ruimtelijk decor met park en horeca op het dak.

Floating Office Rotterdam
Eerste drijvende kantoorgebouw met restaurant en buitenzwembad in de Rijnhaven is klimaatadaptief, energiepositief en CO2 negatief.

Malieklos
Nieuwbouwblok met sociale huurwoningen voegt nieuwe architectonische kwaliteiten toe in combinatie met referenties naar de bestaande context.

Maurits en Jacob
Negentiende-eeuwse woningen in de binnenstad zijn grondig gerenoveerd met overkapte binnenplaats als nieuwe gemeenschappelijke ruimte.

Nieuw Hoboken
Transformatie van jaren zeventig kantoorgebouw tot hedendaags woonblok plaatst de oorspronkelijke kwaliteiten in een nieuw daglicht.

The Terraced Tower
Herontwikkeling van voormalig kantoorgebouw resulteert in een nieuw type woontoren met grote variatie aan woningtypen.

Welschen 2
Gefaseerde renovatie met aandacht voor de bewoners en oog voor de mogelijkheden en kwaliteiten van het historische Welschen prefab bouwsysteem.

 

Stem nu op het beste bouwwerk van Rotterdam!

De Rotterdam Architectuurprijs bekroont al tien jaar de beste gebouwen van de stad met een prijs voor het team van ontwerper, opdrachtgever en bouwer. Deze onafhankelijke prijs voor de stad Rotterdam is een initiatief van de gemeente Rotterdam, georganiseerd door AIR. De uitreiking van de Rotterdam Architectuur vakjuryprijs en publieksprijs vindt plaats tijdens de Rotterdam Architectuur Maand op woensdag 22 juni 2022 in Theater Zuidplein.
Terug naar artikelen Vorige 2 / 4 Volgende Terug naar boven Toon op de kaart 108 weergaven

We gebruiken alleen cookies om deze website beter te laten functioneren. Lees meer hierover in onze privacyverklaring. Accepteer / Weiger