Apollo Tandheelkunde

De tandartspraktijk in een voormalig bankfiliaal aan de Nieuwe Binnenweg, zocht een moderne en open uitstraling gekoppeld aan een efficiënte bedrijfsvoering. Na verschillende verbouwingen was hier een defensieve plint ontstaan met deels geblindeerde puien en een rommelig woud aan kozijnstijlen. Ook de bovenlichten boven de luifel waren dichtgezet. Voor De tandartspraktijk is de plint open gemaakt en voorzien van grote glazen puien, gevat in hoogglans witte kaders, die als ‘facings’ voor de kozijnen zijn aangebracht. De entree met wachtruimte direct achter de gevel is licht en ruim. Een verlaagd plafond is verwijderd en de bovenlichten zijn weer voorzien van glas. Deze publieke ruimte biedt toegang tot de behandelkamers als tussen gelegen zone met daarachter de artsenruimtes die alleen voor het personeel toegankelijk zijn. Apollo Tandheelkunde draagt bij aan de beleving van de stad op ooghoogte. Het maakt deel uit van een bredere ontwikkeling om fysieke verloedering en programmatische verschraling op de Nieuwe Binnenweg tegen te gaan. Naast het opknappen van gevels en winkelpuien, kreeg ook de buitenruimte een upgrade en werden nieuwe winkels aangetrokken. De shabby winkelstraat van voorheen blijkt nu een aantrekkelijke plek voor diverse stedelijke functies en nieuwe ondernemers.

   • Naam van het gebouw: 
  • Apollo Tandheelkunde
  • Opdrachtgever: 
  • Özge en Abdollah Abkhezr
  • Architect: 
  • zoarchitecten & wearearchitects
  • Bouwer: 
  • Ciolina
  • Omschrijving: 
  • Voormalig bankfiliaal werd getransformeerd tot tandartspraktijk met witte, transparante pui die glimlacht naar de buurt.


De oogst 2016/2017

 

De hele maand september konden architecten, bouwers, opdrachtgevers en andere betrokkenen projecten indienen voor de Rotterdam Architectuurprijs. Het resultaat is deze rijke oogst van kleine en grote projecten, transformaties en nieuwbouw, woningen, scholen, kantoorgebouwen en meer.

 

Dit geeft ons inzicht in de kwaliteit van architectuur in de stad, maar ook in tendensen die spelen en gebieden die aandacht verdienen. De jury gaat nu aan het werk. Begin november maken we hier de shortlist bekend waarop het publiek straks zijn stem zal kunnen uitbrengen. De jury van dit jaar: Chris van Langen (Academie van Bouwkunst Rotterdam, juryvoorzitter), Gus Tielens (De Korth Tielens), Arna Mackic (LA en winnaar Jonge Maaskantprijs 2017),Tom Frantzen (Frantzen et al, Lemniskade) en Thom Aussems (corporatie Sint Trudo).

 

Vragen? Mail ons dan even op [email protected]

 

 

 Ontmoet de vakjury
van 2017!