Buitengewoon Bajonet

Buitengewoon Bajonet ligt in het Oude Westen, een negentiende-eeuwse wijk van Rotterdam. De wijk is al decennia aan het veranderen vooral na de grote stadsvernieuwing uit de jaren tachtig en negentig. Het woningblok voegt zich met zijn materialen en gevelbeeld in de oorspronkelijke negentiende-eeuwse architectuur van de wijk. Een rijke detaillering en differentiatie leveren een levendig en stedelijk beeld. Verschillende soorten baksteen en witte accenten in de gevels zorgen voor de individuele herkenbaarheid van de woningen en deels natuurstenen gevelbekleding en deels wit stucwerk accentueren de gevels. De hoeken zijn geaccentueerd met erkers. Alle woningen hebben een toegang vanaf de straat en een tuin op het dek van de parkeergarage. Er zijn acht hoofdtypes met veel opties voor uitbreidingen. Bewoners kregen de mogelijkheid om in overleg met de architect en de aannemer de inrichting van de woningen te bepalen.

   • Naam van het gebouw: 
  • Buitengewoon Bajonet
  • Opdrachtgever: 
  • Woonstad Rotterdam
  • Architect: 
  • FARO architecten
  • Omschrijving: 
  • Nieuwe woningbouw in West, geïnspireerd op de oorspronkelijke bebouwing, voegt zich in het negentiende-eeuwse straatbeeld.


De oogst 2016/2017

 

De hele maand september konden architecten, bouwers, opdrachtgevers en andere betrokkenen projecten indienen voor de Rotterdam Architectuurprijs. Het resultaat is deze rijke oogst van kleine en grote projecten, transformaties en nieuwbouw, woningen, scholen, kantoorgebouwen en meer.

 

Dit geeft ons inzicht in de kwaliteit van architectuur in de stad, maar ook in tendensen die spelen en gebieden die aandacht verdienen. De jury gaat nu aan het werk. Begin november maken we hier de shortlist bekend waarop het publiek straks zijn stem zal kunnen uitbrengen. De jury van dit jaar: Chris van Langen (Academie van Bouwkunst Rotterdam, juryvoorzitter), Gus Tielens (De Korth Tielens), Arna Mackic (LA en winnaar Jonge Maaskantprijs 2017),Tom Frantzen (Frantzen et al, Lemniskade) en Thom Aussems (corporatie Sint Trudo).

 

Vragen? Mail ons dan even op [email protected]

 

 

 Ontmoet de vakjury
van 2017!