Fotograaf: Klunder

Fotograaf: Klunder

Fotograaf: Klunder

100Hoog

Woongebouw 100Hoog heeft een hoogte van 105 meter en staat aan de Wijnhaven in het centrum van Rotterdam. Het gebouw bevat 152 koopappartementen, een inpandige parkeergarage en enkele commerciële ruimtes. De woningen variëren van 65m2 tot 290 m2, alle zijn voorzien van balkon of terras. In de plint aan de parkhaven liggen appartementen met tuinen en terrasdekken met uitzicht op het water. Op de derde verdieping ligt een gezamenlijke daktuin van 800m2 met bomen en zitplekken. In de gevel van de toren bepaalt metselwerk het beeld aan de stadszijde terwijl de gevel aan de kant van de haven een meer open karakter heeft. • Naam van het gebouw: 
 • 100Hoog
 • Opdrachtgever: 
 • Port au Vin cv (LSI Project Investment en AM B.V.)
 • Architect: 
 • Klunder Architecten
 • Bouwer: 
 • BAM Woningbouw
 • Omschrijving: 
 • Hoogbouwproject met veel aandacht voor plattegronden en gedifferentieerde buitenruimtes die opvallen door materialisering in hout.


Grotemarkt 14

Winnaar vakjury prijs

De Nieuwe Margriet

Winnaar publieks prijs

Winnaars Rotterdam Architectuurprijs 2015

Op woensdag 16 december 2015 werd de Rotterdam Architectuurprijs uitgereikt. De Markthal was winnaar van de vakjuryprijs en de publieksprijs ging naar De Nieuwe Margriet.
De vakjury nomineerde dit jaar vier projecten: Herenhuis Noordereiland, De Nieuwe Margriet, Huizen met twee deuren en de Markthal. In het juryrapport staat: ‘De onbetwiste winnaar van deze editie is de Markthal, een weergaloos project waarmee een volstrekt nieuwe typologie is uitgevonden. De Markthal levert een bijdrage van grote waarde aan het woonaanbod van Rotterdam. Hier komt wonen samen met marktfuncties, winkels en horeca in een feestelijk gebouw van onbetwiste iconische waarde. Een aanwinst voor de stad.’
In de top drie van de publieksprijs staat de Markthal de derde plaats, het Cabriohuis op de tweede en De Nieuwe Margriet op de eerste plaats. Het publiek vindt dit gebouw een 'goed voorbeeld voor toekomstbestendige renovatie van naoorlogs vastgoed'. Ook is er veel waardering voor de keuze voor vernieuwing in plaats van sloop. Het project heeft ‘oog voor het erfgoed van het modernisme' en ‘Nieuw is mooi, vernieuwen is beter’ volgens het publiek.download Juryrapport
 1. Pretorialaan ()
 2. Catharina van Zoelenstraat ()
 3. Wijnhaven 10 ()
 4. Hennekijnstraat 60 ()
 5. Grotemarkt 14 ()
 6. Mauritsweg ()
 7. Posthoornstraat ()
 8. Rijkeeplein ()
 9. Maashaven Noordzijde ()
 10. Hartenruststraat ()
 11. De Nieuwe Margriet (1)
 12. Prins Hendrikkade 57 ()
 13. Goedaerthof 3045 ()
 14. Uitbreiding Dijkvilla ()
 15. Oranjeboomstraat ()
 16. Klein Coolstraat 25b ()
 17. Rottekade 8 ()