Edwin Oostmeijer

Edwin Oostmeijer (juryvoorzitter) is opgeleid als journalist en werkt nu als zelfstandig projectontwikkelaar. In 2006 is hem de Gouden Piramide uitgereikt, de Rijksprijs voor inspirerend Opdrachtgeverschap. Projecten van zijn hand zijn het Servaas Bolwerk in Utrecht en Ithaka in Almere. Hij neemt zitting in veel commissies als het Stimuleringsfonds voor Creatieve Industrie, de Utrechtse Dag van de Architectuur, Architectuurprijs Apeldoorn en Innovatieteam Wonen Regio Groningen-Assem. Daarnaast organiseert hij reizen naar San Fransisco en Zwitersland om inspiratiebronnen voor projecten te bezoeken. 

Ergün Erkoçu

Ergün Erkoçu is architect en cultureel ondernemer bij CONCEPT0031. In zijn huidige projecten onderzoekt hij het pluriculturalisme, (inter)nationale stedelijke ontwikkelingen en de consequenties van een veranderende Nederlandse samenleving. Daarnaast vervult Erkoçu verschillende adviesfuncties in besturen en commissies op het gebied van architectuur, beeldende kunsten, podiumkunsten en kunstonderwijs. 

Dick van Gameren

Dick van Gameren heeft in de afgelopen 20 jaar een groot aantal projecten gerealiseerd, variërend van tentoonstellingsontwerpen tot stedenbouwkundige masterplannen. Het winnen van de Archiprix (1989), de internationale Europan II competitie (1991) en de Charlotte Köhlerprijs van het Prins Bernard Cultuurfonds (1995) gaven zijn professionele loopbaan een vliegende start. In 2007 kreeg zijn ontwerp van de Nederlandse ambassade in Ethiopië de gerenommeerde Aga Khan Award. Zijn ontwerp voor een radicale duurzame vernieuwing van een villa bij Naarden werd bekroond met de BNA prijs voor Gebouw van het jaar 2012.
Onlangs openden het IJ-dock, een grote ontwikkeling met gemengd programma waarvoor hij het masterplan ontwierp en als coördinerend architect de gehele uitwerking begeleid heeft.
Dick van Gameren combineert zijn werk als partner/architect bij Mecanoo architecten met een hoogleraarschap architectonisch ontwerpen aan de TU Delft. Hij geeft daar onder andere leiding aan een internationaal onderwijs- en onderzoeksnetwerk dat zich richt op de problematiek van betaalbare woningbouw in explosief groeiende steden in Azië en Afrika. 

Christine de Ruijter

Christine de Ruijter studeerde architectuur aan het Henry van de Velde instituut te Antwerpen. Na een stage bij Agence Valode & Pistre, Parijs startte zij in 1993 bij AWG - bOb Van Reeth – architecten, Antwerpen. In 2002 richtte zij awg architecten op samen met bOb Van Reeth, Geert Driesen, Filip Delanghe, Jan Verrelst en Ilse van Berendoncks. Het bureau is in Nederland bekend van de Mariaplaats te Utrecht, Detroit te Amsterdam en de Lichttoren te Eindhoven. Ook is awg architecten één van de 5 architectenbureaus die werken aan het centrumplan Leidsche Rijn.

Christine de Ruijter is naast haar werk binnen awg architecten actief als dorpsbouwmeester voor de gemeente Borsele (Zeeland) en jureert bij prijzen en prijsvragen ( Europan 9, Rietveldprijs 2010, open oproep Vlaams bouwmeester). Verder is zij lid van de omgevingscommisie Tilburg, het kwaliteitsteam Piushaven en binnenstad Apeldoorn, de welstandscommissie in Antwerpen en de kwaliteitskamer Winvorm (provincie West Vlaanderen). Als gastdocent doceerde zij aan de TU Delft, Academie voor bouwkunst Amsterdam en Arnhem en de University of Liverpool. 

Anne Luijten

Anne Luijten is architectuurhistoricus en werkt als publicist en communicatie-adviseur in het veld van architectuur en stedelijke ontwikkeling. Zij is onder meer hoofdredacteur van het platform Gebiedsontwikkeling.nu van de TU Delft en hoofdredacteur van het vakmagazine VG Visie. Van 2008 tot en met 2012 maakte zij deel uit van de redactie van het Jaarboek Architectuur in Nederland. Anne is met haar bedrijf Studio-RO zelfstandig gevestigd en werkt voor een groot aantal opdrachtgevers, waaronder het Atelier Rijksbouwmeester, DRO Amsterdam, DSO Den Haag, de BNA en diverse vakbladen. Aan de Academie van Bouwkunst in Amsterdam was zij jarenlang verbonden als docent.